Derma Segmentale en Podo Segmentale Reflexologie

1

Derma Segmentale en Podo Segmentale Reflexologie

Derma Segmentale en Podo Segmentale Reflexologie zijn moderne manuele behandelingen die steunen op natuurgeneeskundige principes.

Derma Segmentale Reflexologie (DSR) zijn diepte massages die zonder massageolie op de segmenten en reflexpunten van de huid worden gegeven. Het menselijke lichaam is horizontaal uit segmenten opgebouwd die verticaal door huidzenuwen verbonden zijn met het ruggenmerg.

De segmentale structuur waaruit het lichaam is opgebouwd is het belangrijkste houvast in de Reflexologie. Organen, weefsels en systemen binnen één segment worden vanuit eenzelfde ruggenmergwortel van zenuwen voorzien. De huidsegmenten hebben een reflectorische werking naar de organen toe en binnen deze segmenten bevinden zich de reflexgebieden. Dit zijn gebieden waarvan de reflectorische werking intenser is dan het gehele segment. De massage geeft een goede doorbloeding, ontlading van spier-spanningen, het losmaken van toxische stoffen, activering van de zelfgenezend vermogen en brengt een eenheid tussen lichaam en geest.

Podo Segmentale Reflexologie (PSR) is een behandelingsmethode die berust op het principe dat de segmentale opbouw van het lichaam ook op de voet gereflecteerd wordt. De behandeling is een diepte massage die gegeven wordt op de voeten met behulp van reflexstokjes en olie op de reflexpunten of met de handen. Bij een diepe behandeling geven we impulsen aan de organen (men vindt het geheel van de mens op de voeten), zodat ze geactiveerd worden om te herstellen, neurologisch werkt men op het sympathische zenuwstelsel.Wat kunt u verwachten van een behandeling?

Uw huid wordt direct, zonder gebruik van olie, gemasseerd. Het is een stevige massage die in het begin pijnlijk kan zijn, vooral in gebieden waar onvoldoende bloeddoorstroming is. U krijgt het advies de pijn als medicijn proberen te zien. Door de behandeling komt de bloeddoorstroming weer op gang, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en voeding aangevoerd. Erna ervaart u een gevoel van bevrijding, zowel lichamelijk als geestelijk.

Manuele lymfedrainage

Massage afbeelding 2

Lymfbanen hebben eigen spiertjes die “pompend” werken. Door deze pompende werking wordt het lymfvocht als het ware vooruit geduwd. Door kleine klepjes in de lymfbanen wordt voorkomen dat de lymfe terugstroomt. Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de therapeut probeert, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfvaten te stimuleren en het functioneren van goede vaten te bevorderen.

Hoe verloopt een behandeling?

Het draineren begint in het halsgebied, bij de terminus, om zo de weg vrij te maken voor lymfe uit andere delen van het lichaam. Het gelaat word ook meegenomen. Daarna worden de armen en bijbehorende lymfeknopen in de oksel, de buik en aansluitend de benen en de bijbehorende lymfeknopen in de liezen in de gezonde gebieden gemasseerd en gedraineerd. Als laatste word de rug nog behandeld. Zo wordt er in de goed werkende lichaamsdelen ruimte gemaakt om lymfe uit het probleemgebied te ontvangen.

Cupping massage

Cupping massage (1)

Cupping massage is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.


Wat kunt u verwachten van een behandeling?

Na een voorbereidende korte ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied. Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen, tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning. Het is nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

Intuïtieve ontspanningsmassage

Ontspannings massage

Intuïtieve ontspanningsmassage is een ontspanningsmassage die helemaal is afgestemd op jouw behoefte en is er op gericht om je weer in balans te brengen. Bij een intuïtieve massage worden bekende klassieke massage technieken, zoals strijkingen en knedingen, op een holistische manier toegepast. Dit betekent dat het niet volgens een vast schema wordt toegepast, maar op intuïtie. Er is aandacht voor ‘de gehele mens’. Holistische massage richt zich niet alleen op het lichaam van de cliënt, maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen. Daarnaast is de sfeer ook heel belangrijk: rustig, verzorgend en respectvol.


Intuïtieve Ontspanningsmassage Ontspant lichaam en geest. Laat energie beter stromen. Geeft een intenser lichaamsgevoel. Helpt bij lichamelijke klachten. Stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Raakt de diepste kern van iemands wezen. Is diepe meditatie. Is een oeroude vorm van helen. Is warm en liefdevol aangeraakt worden. Is een cadeautje aan jezelf