Emotioneel evenwicht

Bach bloesem therapie

 De bloesem therapie, is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. De bloesemremedies zijn tincturen bereid uit bloesems van planten, bomen en struiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Ze worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt.

Aan de wieg van deze Bach bloesemremedies stond dr. Edward Bach. Hij ontwikkelde 38 enkelvoudige preparaten en 1 samengestelde remedie  de rescue remedie.

Evenals Bach ben ik ervan overtuigd dat genezen op emotioneel niveau een kettingreactie teweegbrengt op andere niveaus: een gezond gevoelsleven en een evenwichtige persoonlijkheid stellen het lichaam in staat zijn natuurlijke gezondheidstoestand te hervinden.

Bach bloesems hebben een natuurlijke oorsprong en kunnen voor mens en dier worden gebruikt.

‘Uzelf zijn’ betekent ontspannen zijn, tevreden en natuurlijk. Wanneer we ‘goed in ons vel zitten’, zijn we op ons best. We kunnen alles aan wat we in ons leven tegenkomen.

Maar soms……. ja, soms zijn we niet helemaal onszelf. We voelen ons uit balans, alsof iets niet in orde is. En soms hebben we een beetje hulp nodig om op het juiste spoor te komen.

De Originele Bach bloesems kunt u gebruiken om dagelijkse negatieve gevoelens te overwinnen. Velen zijn het erover eens dat een gezonde emotionele toestand kan bijdragen aan het herstel van de lichamelijke toestand. U kunt ze gebruiken om verder te gaan in uw leven en om uw verborgen krachten en mogelijkheden te vinden.

Kortom, u kunt ze gebruiken om ‘uzelf te zijn’.

En dit geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw kind(eren) en (huis)dieren. 

Omdat ieder mens uniek is wordt iedere Bach bloesem remedie apart klaargemaakt en afgestemd op de persoon waarvoor deze bereid wordt.

 

Oorkaarstherapie

Oorkaarstherapie verricht wonderen bij oorklachten, spanningen, verkoudheden, slapeloosheid en stress.

U ontvangt eerst een gezichtsmassage, waarna de oorkaars in uw gehoorgang geplaatst wordt. Het is een hol buisje, samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Aan het uiteinde van de oorkaars brandt een vlam de kaars langzaam op. U hoort een knisperend geluid en ervaart een grote rust. Een oorkaarsbehandeling is ook heel goed toepasbaar bij kinderen.

Deze oeroude therapie afkomstig van de Hopi-indianen wordt met groot succes toegepast.

Relaxatietherapie

Relaxatietherapie is een behandelingsvorm gericht op voorkomen van stress en  het versterken van uw stressmechanisme. Hierbij wordt gewerkt met diverse relaxatietechnieken, zoals spierontspanningsoefeningen, ademhalingstherapie, gedachteloosheidtechnieken, concentratietechnieken, visualisatietechnieken, autosuggestie en het werken met positieve gedachten.

Door het toepassen van de oefeningen normaliseert het stress- en ontspanningsmechanisme en het biedt u een gezond en ontspannen leven.