Medisch pedicure

Een medisch pedicure is een pedicure die naast de basisopleiding een kopstudie ‘medisch pedicure’ heeft doorlopen, waardoor zij alle soorten risicovoeten kan behandelen, waaronder die van diabetespatiënten. Zij heeft de beschikking over specialistische technieken waarmee zij complexere voet- en nagelproblematiek kan behandelen. Zij is geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures.

De zogenaamde risicovoeten kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De (medisch) pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandelend) arts. De medische pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Wat doet een medisch pedicure nog meer?

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medische pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze onder meer anti-druktechnieken toe. Ook voor nagelprothesen- en reparaties kunt u bij een medisch pedicure terecht. Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels. Ook zijn wij op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medische pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines.

 

Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP)

Als medisch pedicures staan wij in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Staat de voetpedicure geregistreerd, dan voldoet zij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:
• het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu;
• het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
• het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

Medisch Pedicure De Natuurlijke Voet staat geregistreerd onder nummer: 14436. Verder zijn wij aangesloten bij Provoet, de landelijke branche organisatie onder nummer: 315776

Prijslijst

Hieronder vindt u de door ons gehanteerde prijzen voor medische pedicure

behandelingen in 2018. Prijswijzingen voorbehouden.

Behandeling:

Prijs:

Pedicure behandeling basis

€ 26

Behandeling risicovoet  Diabetisch/ Reumatisch

€ 28,50

Behandeling enkele likdoorn/ingroeiende nagel

€ 18,50

Behandeling meerdere likdoorns/ingroeiende nagels

€ 21,50

Plaatsen nagelbeugel

€ 25

Vervaardigen Orthese vanaf

€ 17,50

Nagelreparatie acryl/gel, per nagel, bij meerdere nagels prijs in overleg

€ 19

Nagelreparatie, bijwerken binnen 6 weken 

€ 9,50

LCN French Pedicure

€ 37,50

Voetreflex massage ( vergoeding mogelijk)

€ 45

 

ProCERT logo voor gebruik door derden (hoge resolutie)
provoet logo